Tuininspiratie

Aanleghovenier van Janse & Berkhof Tuinen is bezig met de beplanting van een tuin


U wilt een nieuwe tuin aanleggen, maar waar te beginnen? Hoe wilt u het indelen en welke beplanting wilt u bijvoorbeeld gebruiken? Er zijn zoveel mogelijkheden dat wij het begrijpen als u door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben daarom onze mooiste duurzame tuinen voor u op een rijtje gezet, zodat u wat tuininspiratie kunt opdoen. 

Inspiratie voor een duurzame tuin

Groen speelt in al onze ontwerpen de hoofdrol. We creëren namelijk graag mooie, rustgevende tuinen waarmee we de natuur ook nog een handje helpen. Dat betekent: duurzame materialen, gevarieerde beplanting en een slimme, klimaatbestendige insteek.

Deze natuurlijke tuin met vuurplaats in Arnhem is het perfecte voorbeeld daarvan. De prachtige bomenrij geeft je het gevoel dat je midden in de natuur staat. De beplanting is feilloos op elkaar afgestemd, wat de tuin kleur geeft en de borders reliëf. Met de gezellige vuurplaats en de stijlvolle vijver is het plaatje helemaal compleet.

Tuininspiratie voor in de stad

Een groene oase creëren in de stad? Voor deze heerlijke stadstuin met een mediterraan tintje combineerden we rustieke gebakken stenen met een sfeervolle beplanting, waaronder vijgenbomen en kruiden uit het Middellandse zeegebied. De tuin is zo aangelegd dat hij ieder seizoen in bloei is. Het resultaat is een knusse tuin waar het heerlijk ontspannen is op één van de maar liefst drie loungeplekken.

Ideeën voor een luxe tuin

Een heerlijk ruime, glooiende tuin, compleet met een zwemspa en een eigen eiland met knusse vuurplaats. Wie droomt daar nou niet van? Onze tuinarchitect werd er alvast helemaal vrolijk van toen hij met deze luxe parktuin in het Zuid-Hollandse Rockanje aan de slag mocht. We maakten er een tuin van waar achter iedere heuvel iets nieuws te ontdekken is.

Meer over luxe tuinen

Een villatuin ontwerpen

Wanneer we een tuin ontwerpen, laten we ons ook inspireren door de woning. Deze moderne villa in Voorthuizen vroeg bijvoorbeeld om een stijlvolle loungetuin met natuurlijke accenten. We combineerden hier de strakke lijnen van het terras en het zwembad met de warmte van tegels met een houtstructuur. Onze favoriete plek in deze tuin? De luxe veranda met uitzicht op het zwembad en de sfeervolle olijfbomen.

Landelijke tuininspiratie

Het mooiste van een landelijke tuin is dat je de verbinding kunt leggen met de omgeving. Zoals in deze landelijke tuin met zwembad en poolhouse, waar je vanaf het terras uitkijkt op het omliggende gebied. Dat is met recht een zee van groen te noemen! Deze tuin is helemaal in harmonie met de natuur. Zo zijn de bloemen en planten een favoriet plekje voor verschillende tuindieren en wordt het regenwater duurzaam afgevoerd.

Meer over landelijke tuinen

Een prachtige boerderijtuin

Een grotere tuin houd je dynamisch door te werken met contrasten. Zo combineerden we in deze landschapstuin in Voorthuizen een strakke bestrating met organische gazons. We creëerden hoogteverschillen met borders en hagen, waardoor je er heerlijk beschut zit. Voor de beplanting lieten we ons inspireren door de Veluwse natuur, zodat de tuin de link met zijn omgeving houdt.

Tuininspiratie: een bedrijfstuin aanleggen

Steeds meer bedrijven willen vergroenen, wat wij een prachtige ontwikkeling vinden. Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen pakte het groots aan. We creëerden er een mini-ecologische route langs het kronkelende belevingspad. De bloemen trekken allerlei soorten vlinders en insecten aan en de kleur spat er vanaf! Daarnaast vergroenden we ook het terras, waar de gasten van het park nu lekker ontspannen onder de bomen.
Naast de aanleg van bedrijfstuinen kunnen wij ook het onderhoud van de tuinen voor u verzorgen. Zo krijgen alle planten, bloemen en bomen de juiste aandacht op het juiste moment. 
 

Inspiratie voor groene schoolpleinen

Van natuurlijke speeltoestellen tot sfeervolle zitjes of zelfs een moestuin: met een groen schoolplein kun je heel veel kanten op. Het groene schoolplein van Aeres in Nijkerk is een mooi voorbeeld van hoe je een schoolplein een natuurlijke uitstraling geeft. De circulaire plantenbakken staan vol bloeiende bloemen en mooie fruitbomen. Op de brede randen kunnen de leerlingen lekker zitten in de pauze. Tot slot maken de vijver met stapstenen en het kleine theater het plaatje helemaal af.

 


 

Uw tuininspiratie omzetten in een prachtig tuinontwerp?

Neem contact met ons op