&noscript=1 />

Wij maken duurzame tuinen

Elke dag genieten in uw mooie tuin én de natuur een handje helpen? Dat kan met een duurzame tuin of natuurlijke buitenruimte. In een duurzame tuin bent u omringd door prachtig groen dat ieder seizoen groeit en bloeit. Vlinders, bijen, vogels en egels voelen zich er thuis. En u bent milieuvriendelijk bezig! Als trotse nummer drie duurzame hovenier van Nederland helpen we u graag om uw duurzame tuin te realiseren.

Wat is een duurzame tuin?

Een duurzame tuin is gemaakt van milieuvriendelijke materialen die lang meegaan en een lage ecologische footprint hebben. De beplanting is lekker groen en gevarieerd, waardoor allerlei dieren uw tuin opzoeken en de biodiversiteit toeneemt. Van vogels tot insecten en van bijen tot egels. En: door slimme oplossingen voor regenwater en extreme hitte zijn duurzame tuinen klimaatbestendig. Als partner van NL Greenlabel weten we als geen ander hoe we zo’n ecologische en duurzame tuin voor u ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Neem contact op

Een tuin vol duurzame materialen

Van het zitje tot de schutting en van de borders tot de wandelpaden; we bouwen een duurzame tuin zoveel mogelijk op uit duurzame materialen. Bijvoorbeeld materialen die hernieuwbaar zijn en waarbij geen vervuilend transport nodig is geweest om ze te vervoeren. Dat betekent dat we vaak gaan voor milieuvriendelijke houtsoorten en mooie natuurlijke stenen. Samen met u kijken we waar we groene keuzes kunnen maken en welke duurzame materialen passen bij uw tuin.

Duurzaamste hovenier van Nederland

De afgelopen jaren hebben wij als Janse en Berkhof hoveniers een visie ontwikkeld op duurzame tuinen. Tuinen die goed zijn voor mens en natuur. Dit laten we terugkomen in onze ontwerpen, renovatie en onderhoud. Een nominatie als duurzaamste hovenier van Nederland is dan de kers op de taart! Uiteindelijk zijn wij de nummer drie duurzaamste hovenier van Nederland geworden en daar zijn wij ontzettend trots op!

diervriendelijke-planten

Diervriendelijke planten

Ook over de beplanting denken we goed na. Want een gevarieerde mix van bomen, struiken en bloemen maakt uw duurzame tuin aantrekkelijker voor allerlei tuindieren. En hoe meer dieren uw duurzame tuin weten te vinden, hoe beter alles in balans is. We kiezen daarom vaak voor diervriendelijke planten: inheemse bomen zoals de beuk of wilg en planten zoals de anemoon en de sleutelbloem. Hiermee maken we een mix, zodat uw duurzame tuin het hele jaar door groeit en bloeit. U geniet van het mooie groen en de rondscharrelende dieren én het milieu is geholpen: een win-winsituatie!

regenwater-duurzame-schoolplein

HERGEBRUIK REGENWATER

Het hergebruiken van regenwater is niet alleen duurzaam, het is ook fijn voor uw portemonnee. Er is op die manier namelijk veel minder drinkwater nodig om uw tuin te besproeien. Daarom gebruiken we slimme oplossingen om hemelwater tijdelijk op te slaan, zoals bijvoorbeeld een wadi met mooie stapstenen. Het regenwater wordt gefaseerd afgevoerd, waardoor uw duurzame tuin groener blijft, het grondwater mooi op peil blijft en u minder hoeft te sproeien.

DUURZAME TUIN AANLEGGEN

Gaat u voor een duurzame tuin, laat die dan goed aanleggen. Zo groeit en bloeit uw tuin ieder seizoen en heeft u er meer plezier van. Bij Janse & Berkhof Tuinen leggen we exclusieve duurzame tuinen aan in allerlei stijlen. We denken dan ook graag met u mee om zo tot de duurzame tuin te komen die bij u past. Maar: u hoeft niet bang te zijn dat we geitenwollen sokken dragen en de tegels in de ban hebben gedaan. In onze ogen is ieder stapje groener winst. U bepaalt dan ook zelf hoe duurzaam uw tuin of buitenruimte wordt.

Bekijk hoe wij werken

Kennis maken?

Neem contact met ons op.