&noscript=1 />

Duurzaam hergebruik van regenwater

Per jaar valt er zo’n 48.000 liter regenwater op het dak van een gemiddelde woning in Nederland. Dat water stroomt nu vaak naar het riool. Maar wat als u dat water zou kunnen gebruiken om de tuin te sproeien, de auto te wassen, de wc door te spoelen of een was te draaien? Dat maken we mogelijk met slimme, ondergrondse wateropslagsystemen.

Onzichtbaar en volledig schoon

De basis? Dat is een grote regenwatertank die we onder uw oprit, terras, gazon of tuin aanbrengen. Een onzichtbare buffer van 1.500 tot wel 15.000 liter regenwater. Water dat op uw dak valt, leiden we via de regenpijp naar dit opslagsysteem. Het gaat daarbij eerst langs een speciaal filter, dat zelfs kleine vuildeeltjes uit het regenwater haalt. Zo kunt u het water ook veilig binnenshuis gebruiken.

Regenwater met 1 druk op de knoop

Het brein van het wateropslagsysteem is de pomp. Die komt in uw huis of garage te hangen en zuigt het gefilterde regenwater uit de opslagtank. De pomp sluiten we aan op de buitenkraan, uw beregeningsinstallatie en/of de leidingen die lopen naar de wc of wasmachine. U merkt daar zelf niets van. Met één druk op de knop of het opendraaien van uw buitenkraan gebruikt u voortaan regenwater in plaats van leidingwater!

Nooit zonder water

Bang dat u zonder water komt te zitten? Dat is niet nodig. Want als de ondergrondse regenwatertank leeg is, schakelt de pomp automatisch over op leidingwater. Ook halverwege een wasbeurt of als de beregeningsinstallatie zijn werk doet terwijl u op vakantie bent. Zo combineert u het beste van twee werelden. De zekerheid van het waterleidingnetwerk, de duurzaamheid van eigen regenwateropslag.

Neem contact met ons op

Professioneel voor u geregeld

Janse & Berkhof Tuinen levert verschillende slimme wateropslagsystemen. Er zijn systemen voor alleen tuingebruik en systemen waarmee uw regenwater zowel in de tuin als binnenshuis gebruikt. We adviseren u over de optimale opslagcapaciteit en de ondergrondse locatie, plaatsen het systeem en coördineren het benodigde loodgieterswerk voor u. Zo heeft u één aanspreekpunt en is de kwaliteit en werking van het systeem volledig geborgd.

Klaar voor de toekomst

Hergebruik van regenwater is een duurzame en toekomstgerichte keuze. Want schoon drinkwater wordt steeds schaarser. Er dreigt zelfs een tekort. Tegelijkertijd kost het veel geld om rioleringen aan te passen, zodat ze voldoende capaciteit hebben voor het toenemende aantal piekbuien. Door zelf regenwater op te slaan en duurzaam te hergebruiken, verlaagt u uw waterrekening en draagt u bij aan een duurzamer Nederland. Goed bezig!

Neem contact met ons op

Kennis maken?

Neem contact met ons op.