&noscript=1 />

Landelijke tuin

Wilt u uw tuin mooi laten aansluiten op de landelijke omgeving? In een landelijke tuin ligt de nadruk op de verbinding met de omliggende natuur. Een ruimtelijk ontwerp, duurzame materialen en veel inheemse planten, bloemen, bomen en struiken zorgen voor dat ultieme buitengevoel. Bij Janse & Berkhof Tuinen denken we graag met u mee over het realiseren van uw landelijke tuin.

landelijke-tuin

EEN LANDELIJKE TUIN ONTWERPEN

De verbinding met de natuur, dat is het startpunt bij het ontwerpen van een landelijke tuin. Zoals in de duurzame tuin in Kootwijk, waar je vanaf het terras zo uitkijkt over de omliggende natuur. Door de lange zichtlijnen lijkt de tuin door te lopen in de omgeving, wat een heerlijk gevoel van ruimte geeft. Ook aan de voorkant zorgden we voor een vrij uitzicht door de aanleg van een brede oprijlaan. Een speels effect wordt gecreëerd door de border om het huis heen, met stapstenen naar de voordeur.

Bekijk landelijke tuin
beplanting-landelijke-tuin

Beplanting landelijke tuin

Slimme keuzes qua beplanting zorgen ervoor dat uw landelijke tuin nog meer in harmonie is met de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van inheemse plantensoorten. In de landelijke tuin in Kootwijk sluit de beplanting naadloos aan op de omgeving: inheemse soorten zoals distels en wintergroene planten voeren de boventoon. De kleurrijke accenten in de vorm van onder andere sieruien en salvia’s maken het plaatje af: het zijn echte eyecatchers en vlinders, bijen en andere insecten zijn er dol op. En omdat ze afwisselend in bloei zijn, geniet u ieder seizoen van een tuin vol kleur!

LANDELIJKE TUIN INRICHTEN

Om het natuurlijke effect te houden, richt u uw landelijke tuin in met natuurlijke materialen. Een struweel of een haag is bijvoorbeeld een goede oplossing om wat beschutting te creëren en om structuur aan te brengen in de tuin. In de grote landschapstuin in Voorthuizen gebruikten we borders, heesters, rododendrons en beukenhagen om beschutte plekjes te creëren. Onze specialisten denken graag met u mee over welke inrichting nu bij uw landelijke tuin past.

Boerderijtuin

AAN DE SLAG MET UW LANDELIJKE TUIN

Uw eigen landelijke tuin realiseren? Wij helpen u in iedere stap van het proces. Van een advies waarin uw wensen en een duurzame aanpak samenkomen tot een passend ontwerp. En van de aanleg van uw landelijke tuin tot het mooi houden door middel van duurzaam tuinonderhoud.

Onze specialisten zijn in te schakelen voor:

  • Duurzaam tuinadvies
  • Ontwerpen van uw tuin
  • Aanleg van uw tuin
  • Onderhoud en duurzame groenontwikkeling
  • Boomverzorging
Bekijk onze diensten

Kennis maken?

Neem contact met ons op.