&noscript=1 />

Landelijke tuin met poolhouse

Altijd in bloei

Ingetogen, wintergroene planten vormen de basis van deze natuurlijke tuin. De accenten komen van bloeiers die ervoor zorgen dat de tuin in elk seizoen ‘leeft’. Dat begint al in het voorjaar, als de sieruien voor een explosie van kleur zorgen. De Salvia’s zijn echte vlindervrienden die in de zomer schitteren. In het najaar zijn de Anemonen in deze tuin op zijn mooist.

Duurzaam

Vanaf het terras kijk je uit over de landelijke omgeving. De beplanting in de tuin sluit daarbij aan. Er is gekozen voor inheemse soorten, zoals de kogeldistel. Deze opvallende paarsblauwe bloemen zijn niet alleen prachtig om te zien, ook hommels zijn er dol op. Ook duurzaam: de afwatering van het terrein is helemaal afgekoppeld van het riool. Regenwater zakt voortaan weg in de wadi. Stapstenen geven deze waterberging een speels effect.

Zichtlijnen

Toen we hier aankwamen, onttrok een grote beukenhaag de woning aan het zicht. Zonde toch als je zó woont? Daarom hebben we de twee opritten aan de zijkant van het perceel vervangen door één centrale oprijlaan. Je maakt nu een bijna koninklijke entree. Om de woning is een border gemaakt, met stapstenen naar de voordeur. Zo ben je echt overal omringd door groen. Een tuin met zwembad en een poolhouse met veel glas en hout maken deze landelijke tuin helemaal af.

boomverzorging

Kennis maken?

Neem contact met ons op.