&noscript=1 />

Landschapstuin met natuurlijke privacy

Natuurlijke privacy

Daar rolde dus deze landschapstuin uit, met natuurlijke oplossingen om beschutting te creëren. Opgehoogde borders, heesters, rodondendrons en bladhoudende beukenhagen zorgen ervoor dat je op verschillende plekken in de tuin helemaal uit het zicht zit. Ook de speelse donkere palenrijen en het struweel (fijn voor vogels) aan de achterkant van de tuin dragen een steentje bij aan de privacy in deze tuin!

LANDSCHAPSTUIN MET EEN TWIST

In de borders kozen we voor herhaling. Siergrassen vormen de rustige basis in deze landschapstuin. Ze bloeien al vanaf het voorjaar, maar de uitgebloeide silhouetten zijn ook in de winter een feest om naar te kijken. Eyecatchers zijn de paarse Floxen, die steeds terugkomen. Zo ontstaat eenheid in de tuin. De twist? Die zit ‘m bij de entree. Een opvallende dennenboom en meerstammige berken vormen hier een knipoog naar de Veluwse natuur.

CONTRASTEN EN VERBINDING

In grote tuinen ligt ‘saaiheid’ altijd op de loer. Dat voorkom je door te werken met contrasten. De bestrating in deze landschapstuin kenmerkt zich bijvoorbeeld door strakke lijnen, terwijl de borders en gazons organische vormen hebben. Hoogteverschillen spelen ook een belangrijke rol, zowel in het landschap als de beplanting. Zo ontstaan op verschillende plekken in de tuin ‘kamers’ die door de eenheid in beplanting toch met elkaar verbonden zijn.

Boerderijtuin
Boerderijtuin

Kennis maken?

Neem contact met ons op.