&noscript=1 />

Stadstuin met meditteraans tintje

Knipoog in materiaal gebruik

Voor de basis in deze tuin kozen we Scorio Bricks. Dat zijn oude gebakken stenen die vroeger gebruikt werden als ballast in schepen. Een knipoog naar de Nijkerkse haven die vlakbij ligt. De houten vlonders fungeren als warme tegenhouder en verbinding tussen de afgevoegde terrassen. Zo krijgt onkruid geen kans tussen de tegels.

Rustige, sfeervolle beplanting

Maar de hoofdrol in deze tuin is uiteraard weggelegd voor groen. Zo zijn de kale tuinmuren weggewerkt met klimplanten. In de borders kozen we voor variëteit in bloeitijden. Zo is de Lavendel in de zomer op zijn mooist, terwijl de Anemonen in het najaar het stokje overnemen. De vijg en kruidensoorten als de Origanum en Rosmarinus geven een mediterraan tintje aan deze stadstuin.

Choose your place!

Niet één, niet twee; nee, deze stadstuin heeft maar liefst drie loungeplekken. Zo kun je op elk moment van de dag in de zon of juist in de schaduw zitten. Zelf zijn we stiekem verliefd op die knusse zitplek onder de nieuwe pergola. Het zwarte staal van het frame dat we daar gebruikten, komt weer terug in de gevel van de woning. Lekker modern en toch ook helemaal in lijn met het historische karakter van deze herenwoning.

Kennis maken?

Neem contact met ons op.