&noscript=1 />

Groen schoolplein met duurzaam tintje

regenwater-duurzame-schoolplein
regenwater-duurzame-schoolplein

Overal spannend

Het nieuwe schoolplein is niet alleen een stuk groener, maar ook veel spannender. Met verhoogde borders en bomen zijn hoogteverschillen gecreëerd, waardoor je nu overal sfeervolle zitjes en hoekjes hebt. Grote keien, bloeiende planten, fruitbomen en een vijver met stapstenen geven het terrein een natuurlijke look.

Slim duurzaam

Zie je die plantenbakken? We hebben ze gemaakt met de tegels die uit het plein kwamen. Dat is pas circulair! Op het randje kunnen leerlingen trouwens lekker zitten. En die pergola’s van Robinia-hout? Die staan niet alleen mooi te zijn: door de uitgeholde bovenbalken loopt regenwater naar de wadi, waar het langzaam wegzakt in de bodem. Door deze natuurlijke waterberging konden we alle kolken verwijderen.

Samen met leerlingen

Met zoveel jong talent op school wilden we niets liever dan samenwerken. Twee dagen in de week hielpen leerlingen mee bij de aanleg van het groene schoolplein, met onze hoveniers als coaches en begeleiders. En nu ze de smaak van leren in de buitenlucht te pakken hebben: op het plein vind je een klein ‘theater’ met zitplaatsen in twee ringen tegen de verhoogde borders aan. Perfect voor buitenlessen!

regenwater-duurzame-schoolplein

Kennis maken?

Neem contact met ons op.