&noscript=1 />

Boerderijtuin

Lange zichtlijnen zodat u uitkijkt over akkers en weilanden. Organische borders en beukenhagen. Karakteristieke inheemse planten die vogels, vlinders en bijen lokken. In een duurzame boerderijtuin bent u echt in harmonie met de natuur. Wilt u ook zo’n mooie, ecologische boerderijtuin? Janse & Berkhof Tuinen kan die voor u ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

Boerderijtuin

EEN BOERDERIJ TUINONTWERP DAT WERKT

In een boerderijtuin is vaak ontzettend veel ruimte. Daardoor is er veel mogelijk, maar het kan ook een uitdaging zijn om tot een boerderij tuinontwerp te komen dat echt werkt. U wilt tenslotte niet tegen een platte vlakte aan kijken! Onze specialisten werken daarom met spannende contrasten. Denk bijvoorbeeld aan een strakke bestrating in combinatie met organische borders en gazons, zoals in deze duurzame boerderijtuin in Voorthuizen. Of we creëren hoogteverschillen met hagen en opgehoogde borders. Zo ontstaan er verschillende ‘kamers’ in uw boerderijtuin, die we aan elkaar verbinden met mooie inheemse planten. De hagen zorgen meteen voor een stukje privacy.

Bij het ontwerpen van een duurzame boerderijtuin leggen we ook graag de verbinding met de natuur om de tuin heen. De kans is groot dat u uitkijkt over prachtige akkers en weilanden vol grazende koeien. Hoe mooi is het om uw tuin te laten overgaan in dat landschap! Dat effect creëren we door middel van lange zichtlijnen. En die lijnen geven ook weer een heerlijk gevoel van ruimte.

Meer over landschapstuin
Boerderijtuin

Uw boerderijtuin aanleggen

Legt u uw boerderijtuin goed aan, dan groeit en bloeit hij ieder seizoen. We zoeken bij de aanleg van uw tuin dan ook naar de perfecte plek voor iedere boom, plant en struik. Daarbij kijken we onder andere naar de bodem en naar de hoeveelheid zon die de plant nodig heeft. Zo doet al het groen het goed en heeft u minder werk aan uw tuin.

Het natuurlijke effect van uw boerderijtuin wordt versterkt door de natuurlijke en duurzame materialen die wij gebruiken. Zo creëren we bijvoorbeeld structuur met beukenhagen of struwelen of met een speelse rij van houten palen, zoals in deze duurzame boerderijtuin. Fijn voor de biodiversiteit in uw tuin (vogels nestelen zich bijvoorbeeld graag in een struweel), voor het milieu en voor u. Kortom, een goede aanleg van uw boerderijtuin is het halve werk! We denken graag met u mee.

Meer over landschapstuin
Beplanting tuinen

Boerderijtuin beplanting

Voor boerderijtuinen gebruiken we weelderige inheemse beplanting, om zo de natuur een handje te helpen en de link met de omgeving nog meer naar voren te halen. Salvia’s en vlinderstruiken bijvoorbeeld zorgen voor een mooi kleurrijk accent en bijen, vlinders en andere insecten zijn er gek op. Met rododendrons en heesters creëren we beschutting en ook hortensia’s en hosta’s doen het goed in een duurzame boerderijtuin.

UW DUURZAME BOERDERIJTUIN REALISEREN

Wilt u aan de slag met uw duurzame boerderijtuin? Bij Janse & Berkhof Tuinen ondersteunen we u in iedere stap van het proces. We helpen u met tuinadvies en een tuinontwerp dat past bij uw wensen en de kenmerken van uw tuin. Ook de aanleg en eventueel ad hoc of periodiek onderhoud of boomverzorging kunt u aan ons overlaten. Onderstaand een overzicht van onze diensten:

  • Duurzaam tuinadvies
  • Het ontwerpen van uw tuin
  • Tuinaanleg in elke stijl
  • Onderhoud en duurzame groenontwikkeling
  • Boomverzorging

Kennis maken?

Neem contact met ons op.