&noscript=1 />

Luxe tuin

Wilt u een ruime, groene tuin die ieder seizoen groeit en bloeit? Waarin hoogwaardige, duurzame materialen de boventoon voeren en een slimme inrichting het exclusieve ontwerp van uw villa versterkt? In een duurzame villatuin heeft u altijd een stukje natuur binnen handbereik en geniet u iedere dag van een prachtig design. Janse & Berkhof Tuinen helpt u graag bij het realiseren van uw eigen groene villatuin

INSPIRATIE VOOR UW DUURZAME VILLATUIN

Door alle ruimte is er in een villatuin vaak ontzettend veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan glooiende heuvels en grote bomen, planten en hagen die de zichtlijnen in uw tuin net even wat spannender maken. Knusse zitjes, een houten veranda of een vuurplaats waar u in uw vrije tijd lekker ontspant en geniet van uw tuin. Of ga voor een mooie (zwem)vijver of zelfs een zwembad!

Een mooi voorbeeld van wat u allemaal kunt doen met uw villatuin is de duurzame parktuin. Met zijn 6.400 vierkante meter is dit een flink terrein. Onze tuinarchitect ging dan ook meteen aan de slag om de tuin wat dynamischer te maken door middel van heuvels en hagen. Dat creëert een verrassingselement: wat zou er achter de volgende heuvel zijn? De vele uitbundige bloeiers geven de tuin kleur en zijn een fijn plekje voor bijen en vlinders. Ons favoriete stukje tuin? Dat is toch wel het eigen eiland met de gezellige vuurplaats.

Parktuin met eigen eiland

GROTE TUINEN INRICHTEN

Weet u welke elementen u in uw duurzame villatuin wil laten terugkomen? Dan komt de volgende stap: het logisch inrichten van uw tuin. Met zo’n grote tuin kunt u alle kanten op, maar alle ruimte kan het ook lastig maken om tot een geschikt ontwerp te komen. Bij Janse & Berkhof Tuinen hebben we ruime ervaring met grote tuinen inrichten en we denken dan ook graag met u mee.

VILLATUIN ONTWERPEN

Een villatuin ontwerpen draait in de basis om het juiste gebruik van de ruimte. Onze specialisten kijken daarom samen met u naar hoe u de tuin gebruikt en wat uw wensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld meerdere beschutte zitjes of juist wat meer open ruimte? En mag het design van uw villa worden doorgetrokken naar de tuin of mag daar wat meer contrast in zitten? Een voorbeeld van een moderne villa waarbij design en natuur samenkomen in de villatuin is deze ruim opgezette loungetuin.

Op basis van onze inventarisatie gaan we aan de slag met uw villatuin ontwerpen. We kijken naar de ideale vlakverdeling en spelen met hoogteverschillen, zodat er spannende zichtlijnen ontstaan. En zo komen we tot een mooie, dynamische tuin die aansluit bij uw wensen!

Loungetuin met natuurlijke accenten

VILLATUIN AANLEGGEN

Een goed aangelegde tuin groeit en bloeit ieder seizoen. Bij een villatuin aanleggen kijken we dan ook naar de perfecte plek voor iedere plant en boom, zodat al het groen het goed doet. Ook zorgen we er met slimme keuzes voor dat het onderhoud aan uw villatuin minimaal is: denk bijvoorbeeld aan handige, duurzame manieren om water op te vangen. Kortom, een villatuin aaleggen vergt de nodige expertise. Onze hoveniers denken graag met u mee.

DUURZAAM EN RUIMTELIJK

Als duurzame hoveniers helpen we de natuur graag een handje. Daarom kijken we bij het ontwerp en de aanleg van uw villatuin hoe we er een paradijsje van kunnen maken voor u én voor alle vogels, vlinders en bijen die uw tuin komen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan mooie bloemen en planten die de biodiversiteit vergroten en het gebruik van milieuvriendelijke materialen en middelen.

Dat een ruime villatuin heel goed duurzaam kan worden opgezet bewijst de landelijke tuin met poolhouse. De indeling is zo gemaakt dat er lange zichtlijnen ontstaan en de brede oprijlaan zorgt ervoor dat de villa prachtig uitkomt. Qua beplanting zijn we gegaan voor onder andere salvia’s en kogeldistels: planten waar bijen en vlinders gek op zijn.

Landelijke tuin met poolhouse

UW EIGEN VILLATUIN REALISEREN

Wilt u aan de slag met uw villatuin, zodat u binnenkort kunt genieten in uw eigen groene paradijsje? Ga dan eens om tafel met onze hoveniers. We helpen u graag gedurende het hele proces: van een gedegen tuinontwerp tot de aanleg en het onderhoud van uw duurzame villatuin.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Tuinadvies
  • Tuinontwerp
  • Tuinaanleg
  • Tuinonderhoud
  • Boomverzorging
  • Tuinrenovatie

Kennis maken?

Neem contact met ons op.