Groene school­pleinen

Een beetje meer natuur rond de school. Daar wordt elk kind blij van! Janse & Berkhof Tuinen legt groene schoolpleinen aan voor basisscholen en middelbare scholen. Klimaatvriendelijk, biodivers en met oog voor alle functies die een goed plein heeft!

Groen en duurzaam schoolplein van een basisschool aangelegd door Janse & Berkhof Tuinen

 

Wat is een groen schoolplein?

Een groen schoolplein is een schoolplein met een hoofdrol voor de natuur. U kunt er alle kanten mee op. Een doolhof van struiken, bomen om in te klimmen en klauteren? Zand en water om lekker in te spelen of liever natuurlijke speeltoestellen? Fruitbomen, een moestuin of een klein voedselbos? Het kan allemaal! Zo renoveerden wij bijvoorbeeld het schoolplein van Ares in Nijkerk.

Groen schoolplein met natuurlijke speeltoestellen aangelegd door de aanleghoveniers van Janse & Berkhof Tuinen

Waarom een groen schoolplein?

Met een groen schoolplein laat u kinderen spelenderwijs kennismaken met de natuur. Zo leren ze al vroeg dat de natuur leuk is en dat we er zuinig op moeten zijn. U kunt het plein volop gebruiken in lessen over bijvoorbeeld duurzaamheid, het klimaat of de natuur. Ook handig: een groen schoolplein wordt minder warm in de zomer en als het regent loopt het water beter weg.

Samen een groen schoolplein AANLEGGEN

Als duurzame hovenier en partner van NL Greenlabel helpen we u graag om een duurzaam schoolplein te realiseren. Daar kunnen we natuurlijk ook kinderen en ouders bij betrekken. Samen komen we tot een ontwerp dat groen, leuk, leerzaam én betaalbaar is. Onze duurzame hoveniers leggen daarna vakkundig het groene schoolplein voor u aan. Dat kan bijvoorbeeld in de vakantie, zodat de lessen ongestoord kunnen doorgaan. Na afloop kunnen we uw schoolplein officieel certificeren met het duurzaamheidskeurmerk van NL Greenlabel.

Natuurlijke klimrekken en stapstenen op een groen schoolplein aangelegd door de aanleghoveniers van Janse & Berkhof Tuinen

BESTAANDe sCHOOLPLEINen VERGROENEN 

Wilt u uw bestaande schoolplein met wat kleine ingrepen groener maken? Ook dat kan. We beginnen dan vaak met een terreinscan. Daarmee brengen onze tuinarchitecten in kaart hoe duurzaam uw schoolplein nu is en welke verbetermogelijkheden u heeft. Vervolgens werken we in een meerjaren stappenplan toe naar een groen schoolplein.

Subsidie voor een groen schoolplein

Wist u dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn om buitenruimtes groener te maken, regenwater af te koppelen en de biodiversiteit te vergroten? Mooi meegenomen als u een groen schoolplein gaat aanleggen. We kijken graag samen welke subsidieregeling er voor uw school beschikbaar is!

Zie ook

Terug naar onze diensten

 

Heeft u vragen over een groene schoolplein?

Neem met ons contact op