Ecologisch Tuinontwerp

Wat leuk dat u nadenkt over een nieuwe tuin. Onze tuinarchitect helpt u graag om uw ideeën en wensen te vertalen in een tuinontwerp dat alle verwachtingen overtreft.

Een aanleghovenier van is bezig met de vlakverdeling en hoogte op basis van een tuinontwerp van Janse & Berkhof Tuinen

 

Vlakverdeling en hoogte

De basis van een tuinontwerp? Dat is een goede vlakverdeling. Op basis van hoe u de tuin gebruikt en wat u belangrijk vindt, delen we de tuin in. We spelen daarbij met hoogtes en zichtlijnen en zoeken naar een mooie balans in openheid en beschutting.

Slim beplantingsplan

De volgende stap is een beplantingsplan. We kiezen daarbij voor een mix van grassen, planten en andere groensoorten die ervoor zorgen dat uw tuin het hele jaar door groeit en bloeit. Uiteraard kijken we daarbij goed naar de structuur en conditie van de bodem en de zonligging van de tuin.

Twee tuinarchitecten zijn bezig met een tuinontwerp incusief slim beplantingsplan | Janse & Berkhof Tuinen

Oog voor onderhoud

In onze tuinontwerpen speelt groen altijd een hoofdrol. Dat betekent niet dat u straks elk weekend met een snoeischaar in handen staat. Er zijn veel bomen, planten en grassen die weinig onderhoud nodig hebben. We geven u er graag uitleg over.

Duurzaam tuindesign

In elk tuinontwerp kijken we samen hoe we het milieu een plezier kunnen doen. Zo doen we voorstellen voor verantwoorde materialen. We kijken daarbij onder meer naar de transportafstand, hernieuwbaarheid en CO2-footprint. Ook komen we met suggesties die bijdragen aan de biodiversiteit en een betere waterberging. Uiteindelijk bepaalt u zelf hoe duurzaam uw tuin wordt.

Twee tuinarchitecten zijn bezig met het ontwerpen van een ecologische en duurzame tuin | Janse & Berkhof Tuinen

Schetsontwerp, definitief ontwerp, 3D-ontwerp

Een ontwerptraject bestaat uit verschillende fases. Het schetsontwerp geeft een eerste indruk van hoe uw tuin eruit kan gaan zien. In overleg verfijnen we dat ontwerp steeds verder, waarbij we natuurlijk ook rekening houden met uw budget. We werken toe naar een definitief ontwerp waarbij tot in detail maten, materialen en beplantingskeuzes zijn vastgelegd. Wilt u een nog beter beeld van uw nieuwe tuin? Dan kunnen we als voorproefje een 3D-ontwerp van uw tuin maken.

Ga terug naar alle diensten

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem contact met ons op