&noscript=1 />

Laat uw tuin aanleggen door een Nederlands kampioen

Hoe weet u of een hovenier goed is in zijn werk? Dat is best lastig te beoordelen voor veel mensen. Gelukkig weet u bij Janse & Berkhof Tuinen zeker dat het goed zit. Wij hebben namelijk een tweevoudig Nederlands Kampioen Tuinaanleg in ons team!

Het NK Tuinaanleg is een wedstrijd voor jonge hovenierstalenten. In drie dagen tijd moeten ze een kleine tuin aanleggen, waarin tal van vaktechnieken voorbij komen. Van het uitzetten van maten en peilen tot het bewerken van hout en van het aanbrengen van beplanting tot het realiseren van verhardingen.

VAKKENNIS OVERDRAGEN AAN COLLEGA’S

Onze mede-eigenaar, Jan Berkhof, won deze wedstrijd in 2006 en 2007. Tegenwoordig zit hij in de jury van het evenement, dat georganiseerd wordt door branchevereniging VHG en de vakscholen voor hoveniers. Maar ook in zijn dagelijks werk draagt hij steeds zijn vakkennis over aan de hoveniers in ons team.

CREATIVITEIT EN OPLOSSEND VERMOGEN

Dat vakmanschap zit hem bijvoorbeeld in creativiteit en oplossend vermogen. Neem bijvoorbeeld het grondwerk in een tuin. Dat is goed voorbereid op de ontwerptekening. Maar in de praktijk zijn er soms toch verrassingen. Kan een hovenier dan zelf bedenken welke aanpassing toch zorgt voor die perfecte zichtlijn? Of moet hij die glooiing in het terrein misschien toch net 15 centimeter hoger maken, waardoor u op het terras helemaal uit het zicht zit?

OOG VOOR DETAILS EN GEVOEL VOOR LIJNEN

Maar vakmanschap draait ook om oog voor details. Zoals een pad in halfsteensverband, dat in een perfect rechte lijn ligt. Of een slimme opbouw van de beplanting in een border, waardoor verschillende soorten planten genoeg zon krijgen en groeiruimte hebben. Een goede hovenier? Die herkent u aan het fingerspitzengefühl. Of zoals een opdrachtgever van Janse & Berkhof Tuinen ooit zo mooi zei: “Als je Jan bezig ziet, is het alsof er een kunstenaar door de tuin danst.”

OP PEIL HOUDEN VAN ONZE VAKKENNIS

In het verleden behaalde resultaten bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Daarom steken we bij Janse & Berkhof Tuinen veel tijd in het op peil houden van onze vakkennis. Dat doen we bijvoorbeeld door beurzen te bezoeken en cursussen te volgen. Ook zijn we steeds in gesprek met onze leveranciers: welke nieuwe materialen zijn er, hoe kunnen we die het beste toepassen. Wat ook bijdraagt is dat we kiezen voor samenwerkingspartners die de lat hoog leggen. Van vijverspecialisten en bouwers van tuinhuizen tot experts in beregening. Zij zoeken net als wij steeds naar verbetermogelijkheden en innovaties in de tuin, waardoor we met elkaar onze klanten het beste totaalresultaat kunnen bieden.

Kennis maken?

Neem contact met ons op.