Janse en Berkhof wordt officieel partner NL Greenlabel

NL Greenlabel is een label dat in één oogopslag inzicht geeft in de duurzaamheidsscore van producten, materialen, planten, tuinen of natuurgebieden. Daarmee zijn zij expert in het meetbaar maken van de groene omgeving. Om zo te komen tot een aantoonbaar gezonde woon-, werk- en leefomgeving die goed is voor zowel mens als natuur. Vanaf 1 september is Janse & Berkhof Tuinen officieel partner van dit label en steunt daarmee hun missie om weer open te staan voor natuur.

“Veel mensen zijn de natuur als vijand gaan zien. Onderhoud- en bestrijdingsmiddelen hebben ervoor gezorgd dat de insectenpopulatie enorm achteruit is gegaan”, aldus eigenaren Dirk-Jan Janse en Jan Berkhof. “Als we in dit tempo doorgaan, zullen onze (klein)kinderen over enkele jaren geen vlinders meer zien. En dat terwijl de natuur zo gezond voor ons is. Het is dus belangrijk dat mensen weer enthousiast worden over groen en daar willen wij graag ons aandeel in leveren. NL Greenlabel verbindt mensen die duurzame keuzes willen maken. Zowel consumenten als gemeenten en projectontwikkelaars. Een initiatief waar wij volledig achterstaan. Met het oog op de toekomst ligt daar onze grootste prioriteit.”

DUURZAME TUINEN IN BARNEVELD

Verduurzaming is ook één van de pijlers waar de gemeente Barneveld de komende jaren sterk op inzet. Veel aandacht gaat naar het energiezuiniger en gasloos maken van woningen, maar niet alleen binnen is er veel winst te behalen. Ook om het huis en in de tuin kunnen veel inwoners nog stappen zetten die bijdragen aan een klimaatbestendige gemeente. “Bijvoorbeeld door het afkoppelen van regenwater door middel van slimme drainagesystemen en het hittebestendig maken van buitenruimtes door de aanleg van juiste beplanting. Op tropische dagen kan de temperatuur daardoor tot wel wel 9 °C minder oplopen.”

Terug naar overzicht

Wilt u ook een duurzame tuin?

Neem contact met ons op