Boomverzorging voor particulieren


Bomen zijn waardevol! Ze verdienen daarom de beste
boomverzorging. Janse & Berkhof Tuinen beschikt hiervoor
gecertificeerde boomverzorgers. Ze geven u graag advies over een zo
natuurlijke mogelijke wijze van boomonderhoud en ontzorgen u als
het gaat om het planten, controleren, snoeien, verzorgen of kappen
van bomen.

Boomverzorging door een boomverzorgingsdeskundige van Janse & Berkhof tuinen


BOMEN UITKIEZEN

Bomen geven diepte aan uw tuin, bieden schaduw en koelen uw tuin op warme dagen, trekken volop vogels en insecten aan. Het is wel belangrijk dat u een boom kiest die past in uw tuin. Janse & Berkhof Tuinen adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze. We kijken daarbij onder meer naar de standplaats en bodemconditie van uw tuin. Ook de vorm en het type boom spelen een rol. Wilt u bijvoorbeeld graag een boom die groen blijft in dewinter, een boom die uitbundig bloeit in het voorjaar of een boom die vlinders aantrekt? Samen kiezen we de boom die perfect bij u en uw tuin past.

BOMEN PLANTEN

Tijd om uw boom te planten. Dat vraagt behoorlijk wat vakkennis. Onze boomverzorgers bereiden eerst de plantplaats voor. Zo is het soms nodig om extra voedingsstoffen toe te dienen voordat een boom geplant kan worden. Ook is de juiste diepte van het plantgat belangrijk. Bij jonge bomen is boomverankering nodig. De verankering zorgt er onder meer voor dat de jonge boom overeind als het hard waait, tot de uitgegroeide wortels sterkgenoeg zijn. De perfecte tijd om bomen te planten is van oktober tot april.

BOMEN CONTROLEREN

Een boom in uw tuin brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Als eigenaar heeft u namelijk officieel een zorgplicht. U moet de boom regelmatig laten controleren en onderhouden om een aansprakelijkheid te beperken. Janse & Berkhof Tuinen heeft boomspecialisten die een  boomveiligheidscontrole (Virtual Tree Assessment) voor u kunnen uitvoeren. U krijgt daarmee inzicht in de conditie van uw boom en aanbevelingen voor het onderhoud, zoals het verwijderen van gevaarlijk overhangende takken of dode takken uit de kroon.

Bomen verzorgd door de boomverzorgingsspecialisten van Janse & Berkhof Tuinen

BOOMADVIES

Slaat een boom niet goed aan? Of wilt u een waardevolle of monumentale boom zo lang mogelijk behouden in uw tuin? Dan stelt onze boomspecialist graag een boomadvies voor u op. Het boomadvies bevat aanbevelingen met betrekking tot het onderhoud van uw boom en geeft u inzicht in de bijbehorende kosten voor boomverzorging.

BOMEN SNOEIEN

Bomen zijn gemaakt om vrij te groeien. Ze hebben dus in principe geen snoeibeurt nodig. Toch kan het soms nodig zijn om een boom te snoeien,  bijvoorbeeld om te voorkomen dat een gevaarlijke en/of dode tak afbreekt. Dit noemen we veiligheidssnoei. De ervaren boomverzorgers van Janse & Berkhof Tuinen voeren deze snoeibeurt graag voor u uitvoeren. 

BOOMVERZORGING

Bomen zijn waardevol. Daarom doen we er bij Janse & Berkhof Tuinen veel aan om ze te behouden. Soms is met ingrepen in de bodemstructuur, verbeteren van de drainage of toedienen van voedingsstoffen al grote winst te behalen. Bij complexere boomproblemen kiezen we altijd voor een zo natuurlijk mogelijke en duurzame manier van boomverzorging, zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

STORMSCHADE BOMEN

Dreigt er een boom om te vallen? Of is er tijdens een stevige storm een flinke tak van uw boom afgescheurd? Janse & Berkhof Tuinen helpt u graag om uw tuin of terrein weer veilig te maken en de gevolgen van stormschade te herstellen. We kunnen snel en vakkundig loshangende takken verwijderen of in het uiterste geval een instabiele boom kappen. 

BOMEN KAPPEN

Vanwege hun grote natuurwaarde houden we het liefst iedere boom overeind. Toch kan het nodig zijn om een boom te kappen, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omdat de veiligheid in het geding is. In zulke gevallen kunnen we de boom voor u vellen of kappen. De aanpak hangt af van uw wensen en de situatie in uw tuin. Als er voldoende valruimte is, kunnen we een boom gecontroleerd en in zijn geheel neerlaten. Dit heet kappen. Vaak zullen we de boom echter gefaseerd vellen, waarbij we steeds een deel van de boom verwijderen. Om een boom te kappen heeft u vaak een kapvergunning nodig. Janse & Berkhof Tuinen ontzorgt u graag door die kapvergunning aan te vragen.

VERWIJDEREN VAN BOOMSTOBBEN

Na het kappen van de boom blijft er een stronk over in de tuin. Deze stronk wordt ook wel de stobbe genoemd. Voor het verwijderen van de stronk en de wortels onder de grond zet Janse & Berkhof Tuinen een stobbenfrees in. Zo kunt u op de plek waar de boom staat nieuwe beplanting of bestrating aanbrengen.

VEILIG EN PROFESSIONEEL BOMEN VERZORGEN

Janse & Berkhof Tuinen heeft ervaren en goed opgeleide boomverzorgingsspecialisten in dienst. Ook beschikken we over professionele klimmaterialen en specialistische machines. We werken veilig en met oog voor uw omgeving.  

 

Meer weten?

Neem met ons contact op